Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών  και Καλλιτεχνικών Σχολείων              Αθήνα, 6/10/2013 www.mousikart.gr                                                              Αρ. Πρωτ.:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 
   Την Κυριακή  6/10/013 και ώρα 11-13, στο Μουσικό  σχολείο του Ιλίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη.
1        Ενημέρωση
2        Παράδοση παραλαβή πρακτικών
3        Κενά- Μεταφορά- Σίτιση Τρόποι και μορφές  Αγώνα-Κινητοποιήσεις
4    Ότι προταθεί.
   
                     Μετά την συνεδρίαση και από ώρα 13 θα πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνάντηση με εκπροσώπους γονέων καθηγητών και μαθητών από τα σχολεία της Αθήνας με την συμμετοχή της ΑΓΣΜΕ για συντονισμό και ενότητα του Αγώνα.
 Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν από το ΔΣ, της Πανελλήνιας Ενωσης  οι
Παπαδούλης Κώστας,  Κουφαλάκος Παναγιώτης, Αδριανός Γιάννης, Κατσαώρας Μιχάλης, ΑΘανασίου Κατερίνα, Τσαρδούλιας Πολυνίκης και Καμηλάκης Μανώλης. Απουσίαζαν δικαιολογημένα οι Μπόζιου Θωμαίς και Εφετζής Γιώργος. Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Αφού έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο , Γραμματέα, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ,  ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός σχετικά με τους τρόπους δράσης και κινητοποίησης για τα ζητήματα του 3ου θέματος.
     ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
     Στις 18 Οκτώβρη 2013 ημέρα Παρασκευή να υπάρξει κινητοποίηση για τα ζητήματα αιχμής Καθηγητές – Μεταφορά- Σίτιση, Παν3ελλαδικά. Όλοι οι Σύλλογοι, σε συνεργασία με τα 15μελή αλλά και τους Καθηγητές, να κινητοποιηθούν σε επίπεδο Περιφέρειας. Την ίδια ώρα 12 Μεσημέρι έξω από τα γραφεία  των  Περιφερειών της Χώρας, να γίνουν συγκεντρώσεις από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά της Περιφέρειας. Στην Αθήνα την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αιχμή Μεταφορά Σίτιση τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά της Αττικής. Στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε Πορεία Προς την Βουλή όπου θα παραδώσουμε ψήφισμα στα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής.
     Λίγο πριν στις 11 περίπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα επιδιώξει συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υπουργό Παιδείας.
     Για πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αιχμή την Μεταφορά και την σίτιση ομόφωνα αποφασίστηκε το παρακάτω.
    

                              ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
            .  12χρονο Δημόσιο Σχολείο Γενικής Παιδείας  με Μουσική Καλλιτεχνική
                      αισθητική Καλλιέργεια
      . Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία πού εμπιστευθήκαμε για τα παιδιά μας,  παρόλα τα  προβλήματα και τις ελλείψεις, κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση  και   δεν  θα   επιτρέψουμε την απαξίωση πού επιχειρούν Κυβέρνηση και ιδιωτικά συμφέροντα.
    . Απαιτούμε Άμεσα, ωρολόγιο και αναλυτικά Προγράμματα. για τα σχολειά μας
  .  Απαιτούμε  οριστική και μόνιμη λύση για τις μεταφορές και όχι παρατάσεις.
 Συνδέουμε την ύπαρξη των σχολείων με την λύση του προβλήματος της Μεταφοράς.  
Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει ότι τα σχολεία μας είναι διαδημοτικά. Οι Μετακινήσεις μεγάλες το Ωράριο επιβαρυμένο, λόγω των επιπλέον Μουσικών Μαθημάτων. Τα παιδιά μας εκτός από τις τσάντες κουβαλούν και το όργανο επιλογής τους. Αδύνατον  να μετακινηθούν με τις Δημόσιες συγκοινωνίες πού προβλέπει η ΚΥΑ για τα σχολεία μας. Άμεσα πρέπει να καταργηθεί η ΚΥΑ και χωρίς Χιλιομετρικές δεσμεύσεις να προβλέπεται μίσθωση  λεωφορείων.. Δεν μας ικανοποιεί η παράταση των μισθώσεων, γιατί είδη πολλά  σχολεία της Περιφέρειας, είδη μετακινούνται με μαθητικά δελτία με τους χιλιομετρικούς περιορισμούς. Η εμμονή της Κυβέρνησης στην εφαρμογή της ΚΥΑ δημιούργησε τεράστια προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής  χρονιάς και σε όλα τα σχολεία πού μετά από κινητοποιήσεις έδωσε παράταση το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του. Όμως η ζημιά είδη έγινε. Πολλά παιδιά αποχώρησαν από τα σχολεία αφού αδυνατούσαν να πάνε στο σχολείο πού επιθυμούσαν.
.  ΣΙΤΙΣΗ Να καλυφθεί το Νομικό κενό και να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για όλα τα σχολεία. Να πάει η αρμοδιότητα όπως ήταν παλιά μαζί με την μεταφορά στις Περιφέρειες, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κράτος. Έχουμε επιχειρηματολογήσει κατ επανάληψη για το επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα και τις μεγάλη καθυστέρηση από το σπίτι προς το σχολείο και αντίστροφα. Αδύνατον να μπορέσουν να αντέξουν τα παιδιά μας τόσες ώρες χωρίς διατροφή.  Δεν πρόκειται  περί επαιτείας αλλά σοβαρή αντιμετώπιση της υπεύθυνης Πολιτείας προς του πολίτες και τα παιδιά τους.
ΒΙΒΛΙΑ. Απαιτούμε δωρεάν βιβλία στις ξενόγλωσσες και στα Μουσικά Μαθήματα.
. ΥΠΟΔΟΜΕΣ  Πολλά σχολεία στερούνται κατάλληλων υποδομών. Απαιτούμε προγραμματισμό και χρηματοδότηση για σχολεία πού να καλύπτουν τις ανάγκες σε υποδομές. Πολλά  από τα σχολεία μας δεν έχουν τους κατάλληλους χώρους να κάνουν τα Μουσικά τους Μαθήματα. Κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, όπως στο Βαρθολομιό, ακόμα και σε σκάλες δίπλα στις τουαλέτες.
. ΤΕΛΟΣ Απαιτούμε να εφαρμοστή ο Νομος και να δίνονται πιστοποιήσεις στα παιδιά μας για το όργανο πού διδάχθηκαν στα Μουσικά σχολεία.
     Μετά από την συνεδρίαση του ΔΣ έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή του Προέδρου της ΑΓΣΜΕ και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων από το Ιλιον, τον Πειραιά , το Καλλιτεχνικό του Γέρακα, το Αργος και την Κόρινθο.
     Ο Πρόεδρος της ΑΓΣΜΕ, δήλωσε ότι θα καλύψει την κινητοποίηση μας με το πλαίσιο αιτημάτων πού είναι και αιτήματα όλης της σχολικής κοινότητας.      Η Μεταφορά χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις, το 12χρονο Δημόσιο σχολειό Γενικής Παιδείας με Μουσική Καλλιτεχνική και αισθητική Καλλιέργεια η Σίτιση οι Υποδομές και τα βιβλία αποτελούν αιτήματα όλης της σχολικής κοινότητας. Με αυτή την έννοια στηρίζει και την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε κινητοποίηση στις περιφέρεις και  στην Αθήνα όπως την έχει σχεδιάσει η Ένωση μας.
     Ο  Πρόεδρος της ΑΓΣΜΕ έκανε αναφορά στο ανησυχητικό φαινόμενο του μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Και στην είσοδο τους στα σχολεία. Προέτρεψε τους Συλλόγους να κάνουν συζητήσεις και ημερίδες για τον φασισμό Ναζισμό, ώστε να ενημερωθεί η Νεολαία για την ιστορία πού δυστυχώς δεν διδάσκεται στα σχολεία
    Στην ίδια κατεύθυνση ομόφωνα στάθηκαν και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων πού παρευρέθηκαν
     Μετά το πέρας και της σύσκεψης συνεχίστηκε η συνεδρίαση και στα υπόλοιπα θέματα.
     Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Γιάννης αφού τελείωσε το παιδί του και την θέση του κατέλαβε ο Μάνος Δημήτρης από το Καλλιτεχνικό του Γέρακα, και ομόφωνα ψηφίστηκε για αντιπρόεδρος.
     Τέλος παραδόθηκαν τα πρακτικά της Γραμματείας από την Αθανασίου στον νέο Γραμματέα Κουφαλάκο Παναγιώτη.
          Το τελικό διαμορφωμένο κείμενο πλαίσιο διεκδίκησης  πού θα παραδοθεί ταυτόχρονα στις Περιφέρεις στον Υπουργό Εσωτερικών και στα κόμματα της Βουλής, θα
δοθεί στους Συλλόγους έγκαιρα. Θα κινείται  στο πλαίσιο της απόφασης.
        Θα πρέπει άμεσα οι Σύλλογοι να κάνουν ΔΣ και Συνελεύσεις όπου μπορούν ώστε να
Αποφασίσουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Τα μέλη του ΔΣ είναι  υποχρεωμένα να συντονίσουν τους Συλλόγους στην Περιφέρεια πού είναι υπεύθυνοι.
ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ
       
                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
Παπαδούλης Κωνσταντίνος                                        Κουφαλάκος Παναγιώτης
6973356992  mail 1 kpap@otenet.gr                  6972006221  mail  koyf@deyakal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου