Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

     Σας κοινοποιώ την επιστολή πού στήλαμε στο Υπουργείο Παιδείας, γιά συνάντηση με Υπουργό.
Είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να κινηθούν ενωμένα στην ακτεύθυνση της Πανελλήνιας Ενωσης και των αποφάσεων των Συλλογικών μας οργάνων.
Η ισχύς εν τι ενώσει. Μην παρασύρεστε από ψευδείς υποσχέσεις, από Δημάρχους και εκπροσώπους περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. Εάν σας υπόσχονται να ζητάται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων περί τροποποιήσεων προυπολογισμών των Δήμων. Οι πληροφορίες στην Ενωση λένε ότι δεν έχουν δοθεί κωδικοί στους Δήμους γιά την Σίτιση. Οι δήμοι μπορούν να βγάλλουν διαγωνισμούς μόνο με ίδιους πόρου,ς κατόπιν τροποποίησης των προυπολογισμών τους. Αλλοιώς οι επίτροποι δεν θα εγγρίνουν την δαπάνη. Οσο γιά την μεταφορά, εμείς δεν είμαστε υπέρ της παράτασης. Ενωμένοι παλεύουμε γιά τροποποίηση της ΚΥΑ. Αλλως τε όπως σας έχουμε ενημερώσει, τον Αύγουστο, αντί γιά τροποποίηση της ΚΥΑ, όπως μας είχε υποσχεθεί ο κ Ντινόπουλος, πέρασαν νομοθετική ρύθμιση γιά πιστή εφαρμογή της ΚΥΑ. Τώρα οποιαδήποτε πληροφορία καλοπροαίρετη, πού έχει να κάνει με υποσχέσεις, δεν μας αφορά ούτε καθορίζει τις κινήσεις μας. Μην τρέφετε και διαδίδεται αυταπάτες, γιατί χωρίς να το θέλετε, διασπάτε την ενότητα του κινήματος πού με κόπο τόσα χρόνια έχουμε κατακτήσει. Ας αφήσουμε μακριά από εμάς τις μικροκομματικές προτιμήσεις και σκοπιμότητες. Ολοι λοπόν μαζί ενωμέμνοι την πρώτη ημέρα του Αγιασμού με διαμαρτυρίες έξω από τα σχολεία, άσχετα αν ο Δήμος μας με ίδιους πόρους μπορεί να έχει λύσει το θέμα της Σίτισης. τα προβλήμτα είναι πολλά, πρέπει να μας ακούσουν δυντά στον Αγιασμό.





Πανελλήνια Ένωση                                                                          1/9/2014   
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων                                 www.mousikart.gr              αρ πρωτ    1/2013-2014
                                         
                                        ΠΡΟΣ
                                               ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                                 Κ ΛΟΒΕΡΔΟ
                                   
                                           ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκφράζουμε την ανησυχία ότι,  η νέα σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα προβληματική και κρίσιμη για τα σχολεία μας. Ξεπερνά όσα μέχρι τώρα αντιμετωπίσαμε. Τα συνηθισμένα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων όπως η μεταφορά των μαθητών μας, με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ  Θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο .Η σίτιση είναι ακόμη στον αέρα, παρά την ανάθεση της αρμοδιότητας στους δήμους, στο βαθμό που δεν χορηγούνται  κωδικοί πληρωμής (δηλαδή χρήματα) για αυτό το σκοπό στους δήμους.
Ανησυχούμε και για τα κενά σε καθηγητές Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας, πού πέρυσι έκλεισε η χρονιά με 12000, κενές ώρες την εβδομάδα για τα Μουσικά Σχολεία, ενώ για τα Καλλιτεχνικά τα κενά καλύφθηκαν τον Φεβρουάριο.
Κύριε Υπουργέ
Με το σύνθημα
Η τέχνη, η Μουσική και ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη,
Παρακαλούμε να μας δεχτείτε σε μία συνάντηση ώστε να σας ενημερώσουμε για τις απόψεις μας για τα σχολεία πού εμπιστευτήκαμε για τα παιδιά μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μας πείτε την πολιτική του Υπουργείου για την νέα εκπαιδευτική σχολική χρονιά
Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας

                                                                                Για το ΔΣ
                                                                              
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  : Παπαδούλης Κων/νος (Τηλ.: 6973356992 e-mail :  kpap@otenet.gr)           
Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Κουφαλάκος Παν/tης (Τηλ.: 6972006221  e-mail : koyf@deyakal.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου