Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

 

Πανελλήνια Ένωση                                                                     ΑΘΗΝΑ 8/11/2014
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων                                 www.mousikart.gr
Απόφαση ΔΣ 8/11/2014
            Αγαπητοί γονείς, μαθητές και καθηγητές των Μουσικών Σχολείων.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα η νέα σχολική χρονιά εξελίσσεται  ιδιαίτερα προβληματική και κρίσιμη για τα σχολεία μας. Ξεπερνά όσα μέχρι τώρα αντιμετωπίσαμε. Τα συνηθισμένα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων όπως η μεταφορά των μαθητών και τα κενά οξύνονται ακόμη περισσότερο με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ και την πολιτική των προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας Η σίτιση είναι ακόμη στον αέρα, παρά την ανάθεση της αρμοδιότητας στους δήμους, στο βαθμό που δεν χορηγούνται  κωδικοί πληρωμής (δηλαδή χρήματα) για αυτό το σκοπό στους δήμους. Οι Δήμοι εφαρμόζουν πιστά την πολιτική της Κυβέρνησης και αδιαφορούν.
Μετά την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, που εντείνεται ακόμη περισσότερο με την σταδιακή εφαρμογή των προαποφασισμένων, την λεηλασία των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ήρθε και η ώρα της παιδείας.
Η εφαρμογή των πολιτικών του νέου σχολείου, το νέο λύκειο και η τράπεζα θεμάτων, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και τον τρόπο που αυτή γίνεται, οδηγούν  στην άκρατη κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, σπρώχνουν την εκπαίδευση στους «χορηγούς» και τους ιδιώτες, επιβαρύνουν τις λαϊκές οικογένειες με την γιγάντωση της παραπαιδείας, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό καιάδα για τους οικονομικά ανήμπορους και μια ολάνθιστη λεωφόρο για τους οικονομικά ισχυρούς.
Όπως τονίζαμε και παλαιότερα όταν στη δωδεκάχρονη δημόσια εκπαίδευση διδάσκονται η Μουσική και οι Τέχνες, τότε μιλάμε για μόρφωση και όχι κατάρτιση. Η μόρφωση διευρύνει τους ορίζοντες και τη σκέψη, η κατάρτιση περιορίζει το νου στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένου και μόνο επαγγελματικού προσανατολισμού, δημιουργεί αναλώσιμο και φτηνό εργατικό δυναμικό. Δημιουργούν λοιπόν όλο και περισσότερους φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην μόρφωση.
Αγαπητοί γονείς, μαθητές, καθηγητές σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες των συλλόγων σας. Σας καλούμε να αντιδράσουμε από κοινού. Η αλληλεγγύη και η ενότητα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων μας.
Το αμέσως προηγούμενο διάστημα Σύλλογοι μαθητές αλλά και Καθηγητές κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του βραχνά των μεταφορών. Μεγάλο αγώνα έδωσαν οι ομοσπονδίες γονέων στην Αττική αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Αρκετοί, αλλά όχι όλοι οι Σύλλογοι, κινητοποιήθηκαν την ημέρα του Αγιασμού, συμμετέχοντας στην προτροπή της Πανελλήνιας Ενωσης. Πρωτοπόρος στον αγώνα ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αργους., Από κοινού Γονείς Μαθητές και Καθηγητές αρνήθηκαν να ανοίξουν το σχολείο χωρίς μεταφορές. Αποτέλεσμα μέσα σε τρείς ημέρες να καλυφθούν όλα τα παιδιά.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δια του υφυπουργού κ Λεονταρίδη κατέθεσε τροπολογία στην βουλή πού διευκολύνει τις περιφέρειες να παρεκκλίνουν των χιλιομετρικών δεσμεύσεων και με απόφαση τους να λύνουν ζητήματα μεταφορών. Φυσικά το ζήτημα δεν λύθηκε, ‘όμως εκείνο πού πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι, ό αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Το πρόβλημα της μεταφοράς θα λυθεί οριστικά μόνο με τροποποίηση της ΚΥΑ  και την δημιουργία δημόσιου φορέα μεταφοράς των μαθητών, με ασφαλή μέσα και συνοδούς.
Καλούμε ιδιαίτερα τα διοικητικά συμβούλια των  συλλόγων γονέων να αναλάβουν δράση. Να συνεδριάσουν και να προκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις. Να οργανώσουν τη διαμαρτυρία τους και την αντίδρασή τους στα προωθούμενα μέτρα και τις πολιτικές. Να συντονίσουν την δράση τους με τα άλλα σχολεία, τις τοπικές ενώσεις γονέων, τους μαθητές και τους καθηγητές, ακόμα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας:
Την τροποποίηση της ΚΥΑ για τις μεταφορές των μαθητών στην κατεύθυνση της δωρεάν και ασφαλή  μεταφορά όλων των μαθητών, χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις. Την άμεση επίλυση του ζητήματος με προσωρινές αναθέσεις, ως την προκήρυξη και ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών με δημόσιες συμβάσεις.
Την άμεση κάλυψη των κενών των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού,  (γενικής, μουσικής αλλά και καλλιτεχνικής Παιδείας), διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.
Την άμεση εκχώρηση κωδικών για τη σίτιση και την ολοκλήρωση των συμβάσεων
Την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς την ένταξη της όποιας επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτήν. Την κατάργηση του τρόπου προαγωγής των μαθητών του Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων,  Την έκδοση των αναλυτικών προγραμμάτων για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα και τον ορισμό συγκεκριμένου επιπέδου σπουδών για τους αποφοίτους του μουσικού Λυκείου και καλλιτεχνικού λυκείου, στα πλαίσια της διαβάθμισης της εκπαίδευσης. Την διανομή δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
Λεπτομέρειες για τα γενικότερα ζητήματα, αλλά και για την τις θέσεις μας για το, (τι μουσικό και καλλιτεχνικό σχολείο θέλουμε), θα βρείτε σε παλιές μας ανακοινώσεις και αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων, αλλά και συνεδρίων πού έχουμε διοργανώσει.
Όλα βρίσκονται αναρτημένα στην  ιστοσελίδα μας www.mousikart.gr.  Για τα γενικότερα θέματα πού αφορούν την παιδεία μας καλύπτουν οι θέσεις της ΑΣΓΜΕ.
Μπροστά μας έχουμε την απεργία της 27ης Νοέμβρη. Καλούμαστε να συμμετέχουμε μέσα από τα Σωματεία μας και τις οργανώσεις πού ο καθένας δραστηριοποιείται.
Προτείνουμε, να οργανωθούν μουσικές και καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες στα κέντρα των πόλεων παραμονές της απεργίας, όπου θα προβάλλουμε τα αιτήματα μας, Όπου υπάρχει δυνατότητα,  την ημέρα της απεργίας  να συμμετέχουμε  στις πορείες με δικό μας μπλόκ, όπου θα δώσουμε ιδιαίτερο χρώμα  με την μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία μας.
Να δώσουμε το μήνυμα ότι τα σχολεία και τα παιδιά μας, αγωνίζονται πλάι πλάι με τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους ανασφάλιστους και κακοπληρωμένους γονείς και καθηγητές τους.
Προς τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων.
Αγαπητοί Γονείς η Πανελλήνια Ενωση είμαστε όλοι  Γονείς. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η κινητοποίηση ’όλων μας. Καμία αντιπροσώπευση δεν θα μας λύση τα προβλήματα παρά μόνο εμείς οι ίδιοι με την παρουσία μας στις  κινητοποιήσεις, πού εσείς θα αποφασίσετε για την μορφή τους. Εμείς σας προτείνουμε να είναι το ίδιο χρονικό διάστημα και με τα συγκεκριμένα αιτήματα πού έχουμε συναποφασίσει, μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες Η ισχύς εν τη ενώσει. Τώρα εάν εσείς έχετε κάποια ιδιαίτερα οξυμένα αιτήματα μπορείτε να τα βάλλετε στις διεκδικήσεις σας  

               
ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΠΡΕΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ, www.mousikart.gr                                                             

                                                                                  Για το ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Παπαδούλης Κωνσταντίνος (6973356992)  e-mail :  kpap@otenet.gr     Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              Κουφαλάκος Παναγιώτης (6972006221)  e-mail :     koyf@deyakal.gr
                    
                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου