Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
www.mousikart.gr
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της επαφής που είχαμε με τον σύμβουλό σας κύριο Νικόλαο Τσαφταρίδη, θα επιθυμούσαμε συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις, για θέματα πού απασχολούν τα Σχολεία μας.
Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν ακόμα μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές, σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Γενικής παιδείας μαθήματα. Επίσης μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και σε καθηγητές ειδικής αγωγής.
Στο θέμα της πιστοποίησης σπουδών δεν έχουμε καμία εξέλιξη αν και η ενημέρωση από τον κο. Τσαφταρίδη ήταν ότι από το Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσουν τα παιδιά να δίνουν εξετάσεις. Ελπίζουμε στην συνάντηση που θα έχουμε να μας πείτε θετικά νέα για το θέμα αυτό.  
Στις μεταφορές και την σίτιση παρουσιάζονται δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις διαφορές από Δήμο σε Δήμο ακόμα και μεταξύ των Περιφερειών.
Οι εγκαταστάσεις σε πολλά σχολεία μας είναι ανεπαρκείς έως ακατάλληλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την δουλειά των καθηγητών και των μαθητών.  
Για αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, θα επιθυμούσαμε να συναντηθούμε και να σας ενημερώσουμε, όπως εμείς και τα παιδιά μας αλλά και οι καθηγητές μας βιώνουμε έναν θεσμό στην Παιδεία, που τόσα έχει προσφέρει στην κοινωνία, πού τώρα παρά ποτέ, έχουμε ανάγκη, και μπορούμε να τον διευρύνουμε.
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Μενελάου Μενέλαος                                                             Μιχαλάτος Βαγγέλης
     Τηλ: 6944 996003                                                            Τηλ: 6944 6334419
εmail: mmenelaou1@gmail.com                                                     email: vagmihal@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου