Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013


Πανελλήνια Ένωση                                                        25/11/2013             
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων                                 
 www.mousikart.gr


                                   ΔΕΛΤΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


    Το Σάββατο 23/11/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Μουσικών Σχολείων της Αττικής και του Καλλιτεχνικού σχολείου του Γέρακα, με την συμμετοχή του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και εκπροσώπων της  ΑΣΓΜΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας),στη Βερανζέρου  22
     Θέμα Απολογισμός της Κινητοποίησης της 18/10/2013, συμπεράσματα και προγραμματισμός δράσης για το άμεσο χρονικό διάστημα.
      Έγιναν αναφορές και ενημέρωση για το πώς συμμετείχε στην κινητοποίηση το κάθε σχολείο πανελλαδικά και ανταλλάξαμε θετικές και αρνητικές εμπειρίες πού θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.         Αξιολογήθηκε από όλους σαν θετική η προηγούμενη κινητοποίηση, χωρίς όμως να επιφέρει ακόμα αποτελέσματα.
       Μετά από διάλογο συνεκτιμήθηκε από όλους η ανάγκη για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πιο δυναμική παρέμβαση.
      Αποφασίστηκε ομόφωνα:
      Να προχωρήσουμε σε νέα Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5/12/2013
      Στην Αθήνα να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση, και μουσική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ και την ΠΜΣ (Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο).
      Την ίδια ημέρα όσα σχολεία μπορούν και θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα η να κάνουν παρέμβαση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αν δεν έχουν ούτε τέτοια δυνατότητα να κάνουν μουσική διαμαρτυρία στην πόλη τους.
    Η ΑΣΓΜΕ ΑΝΆΛΒΕ ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    Στην συζήτηση μπήκε και το θέμα της εκπροσώπησης στις αντιπροσωπείες των συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς. Δεν επιτρέπεται να απομονώνουμε τις διεκδικήσεις σε συντεχνιακό επίπεδο την στιγμή πού ο αγώνας και η κινητοποίηση παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά και συμμετέχει το σύνολο των εκπροσώπων γονέων  .της εκπαίδευσης. ΠΧ Όταν μιλάμε για μεταφορές δεν μπορούμε να μιλάμε για τις μεταφορές μόνο των παιδιών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και να έχουμε την ψευδαίσθηση της εξαίρεσης την στιγμή που το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, τα ειδικά σχολεία και γενικά όλα τα σχολεία στις μεγάλες πόλεις ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κλπ.  Οι λογικές αυτές αποδυναμώνουν την ενότητα του Αγώνα και προβοκάρουν τα αιτήματα.
     Στην συζήτηση μπήκε από την εκπρόσωπο του ΠΕΙΡΑΙΑ και το θέμα των υποδομών, για να αρχίσουμε να το βάζουμε στις διεκδικήσεις μας γενικά για την σίτιση όλων των μαθητών. Αλλιώς θα έμπαινε το ζήτημα της σίτισης των μαθητών στα σχολεία, αν υπήρχαν υποδομές για μαγειρεία μέσα στα σχολεία με μόνιμο προσωπικό. Σίγουρα θα υπήρχε εξοικονόμηση χρημάτων και καλύτερες υπηρεσίες.
      Ας το συζητήσουμε στο μέλλον και ας το έχουμε σαν εναλλακτική πρόταση. 
     ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
     ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.


                                                                        

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
Παπαδούλης Κωνσταντίνος                           Κουφαλάκος Παναγιώτης
6973356992  mail 1 kpap@otenet.gr         6972006221  mail koyf@deyakal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου