Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013



        Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και  Καλλιτεχνικών  Σχολείων
       www.mousikart.gr                                                                                  31-1-2013
                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Γενάρη 2013, μέρα αφιερωμένη στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

     ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΧΙΟ
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ
 «Η μουσική και καλλιτεχνική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη»
Motion Team
...και στη Θεσσαλονίκη
Πραγματοποιήθηκε  μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με την συμμετοχή των Μουσικών σχολείων, Ιλίου, Αλίμου, Πειραιά, Παλλήνης  του Καλλιτεχνικού Γέρακα, αλλά και από Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Αργος, Βαρθολομιό, Άρτα, Κόρινθο, Αγρίνιο. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή, που διοργάνωσε η Ένωση μας, μαθητές με μουσικά όργανα έδιναν τον τόνο στους μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που ζητούν κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, αλλά και την οριστική επίλυση των προβλημάτων στη μεταφορά  από και προς τα σχολεία.
«Αρχισαν τα όργανα, σήκω απ' τη θέση σου», «συνεχίζουμε τον αγώνα τραγουδώντας» έγραφαν κάποια πανό που σήκωσαν μαθητές και γονείς και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και ακολούθησε συναυλία από γνωστούς καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Γανωτής, Γιάννης Γιοκαρίνης, , Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Νικολάου, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Καραμπεροπούλου και Νίκος Δημοσθένους (από τους «Σύννεφο με παντελόνια»), Κίτρινα Ποδήλατα, Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Αμπατζής, Πάνος Μουζουράκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ τα μουσικά σχήματα από τα μουσικά σχολεία έκλεψαν και πάλι την παράσταση σε όλα τα μουσικά είδη που παρουσιάστηκαν, τζάζ, ρόκ, έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικα.  
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα...
Το «παρών» έδωσαν , η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος., η ΑΓΣΜΕ, οι ομοσπονδίες γονέων Αθήνας και Πειραιά, ο Σύλλογος Φοιτητών Μουσικολογίας Αθήνας, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής, η ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ των περιοχών της Αττικής που υπάρχουν τα σχολεία μας. Από το ελληνικό κοινοβούλιο μας συμπαραστάθηκαν  αντιπροσωπείες Βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
   Κατά το τέλος της πορείας και πριν από την έναρξη της συναυλίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, λίγα μόλις μέτρα μακριά, σημειώθηκε επίθεση της Αστυνομίας κατά των συνδικαλιστών ΠΑΜΕ και σωματείων, πού διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις του Υπουργού εργασίας, για το ασφαλιστικό σύστημα, στο υπουργείο Εργασίας. Η άγρια επίθεση δεν μας άφησε ανεπηρέαστους, και καταγγείλαμε από τα μικρόφωνα την επίθεση ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών και δείχνοντας την αλληλεγγύη μας  στους εργαζόμενους, απαιτώντας παράλληλα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο.
Στη Θεσσαλονίκη
    Ανάλογη διαδήλωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Από Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης, της Σιάτιστας, της Πτολεμαϊδας,  των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Κατερίνης, του Βόλου, των Τρικάλων, των Σερρών, της Καβάλας, της Κομοτηνής και Ξάνθης και του Καλλιτεχνικού Θεσσαλονίκης (13 Σχολεία) . Οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, όπου παράλληλα με μουσικά δρώμενα, τραγούδια και συνθήματα μοίραζαν το Ψήφισμα με τα αιτήματα στο κοινό της Πλατείας Αριστοτέλους. Εκεί δήλωσαν τη συμπαράστασή τους οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης   του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία και του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Ακολούθησε μεγάλη και δυναμική πορεία με ενδιάμεσα καθιστικά μουσικά και τραγουδιστικά happenings. Συμπορεύτηκαν το Αγωνιστικό Μέτωπο Μαθητών Φοιτητών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση είχε την υποστήριξη της Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της ΕΛΜΕ Σερρών. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, έξω από το οποίο έγινε παράσταση διαμαρτυρίας μετά μουσικής και αναγνώστηκε πανηγυρικά το Ψήφισμα, που επιδόθηκε. Η αντιπροσωπεία των γονέων εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα και την αναγκαιότητα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για το μέλλον της χώρας μας και απαίτησε συγκεκριμένη δέσμευση για επίλυσή τους με την άμεση πρόσληψη καθηγητών.
«Μουσικό σχολείο χωρίς καθηγητές = κιθάρα χωρίς χορδές», έγραφαν στα πλακάτ. «Η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη», έγραφαν στο πανό. Με μια φωνή, μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Πτολεμαΐδα, τη Βέροια και τις άλλες πόλεις βροντοφώναζαν: «Τα μουσικά σχολεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός», «Μην υποβαθμίζετε τον πολιτισμό, δώστε λεφτά σε κάθε μουσικό», «Τα Μουσικά Σχολεία θέλουν καθηγητές, όλοι το απαιτούμε γονείς και μαθητές» .
Στην Κρήτη
Αντίστοιχη, κινητοποίηση έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τα Μουσικά του Ηρακλείου του Ρεθύμνου των Χανίων και του Καλλιτεχνικού του Ηρακλείου. ι Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μαθητές παρουσίασαν διάφορα δρώμενα και ακολούθησε πορεία στο Δημαρχείο, όπου έγιναν χαιρετισμοί από γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους μαθητών.   Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη συμμετοχή Κρητικών καλλιτεχνών και των μαθητών, μεταξύ των οποίων ήταν οι: Αλεξάκης Β., Γαργανουράκης Μπ., Δρίμης Μ, Ζαχαριουδάκης Δ. (Χαΐνηδες), Ιατράκης Μ., Κανακάκης Μ., Καλαθάκης Μ., Κονταξάκης Μ., Μαυρομανωλάκης Γ., Μοσχονάς Ν., Μπαλτζάκης Φ., Παιγνιωτάκης Μ., Παραγιουδάκης Γ., Πατεράκης Ι., Σαλούστρος Μ., Σπυριδάκης Μ., Σταυρακάκης Γ., Σταυρακάκης Μ., Ψαρογιώργης και η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

             ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΏΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.
                   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
            ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.
                   ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου