Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας !
Θα συμμετάσχουν η Μαρίζα Κωχ και ο Λάκης Χαλκιάς !!!

Συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (οδός Γεωργίου Καρέλια – Παραλία). 
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 9ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, θα συμμετάσχουν οι τραγουδιστές Μαρίζα Κωχ και Λάκης Χαλκιάς.





ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j8_1dYJNA4o
http://www.kalamatajournal.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/itemid-27



Του Παν. Κουφαλάκου 
Το χρονικό του πολύχρονου αγώνα για να αποκτήσει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας δικό του και σύγχρονο κτίριο, παρουσιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Λίγες ημέρες πριν, το έργο του Μουσικού Σχολείου επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών.
«Ημουνα νιός και γέρασα λέει ο Λαός μας.
Δεκέμβριος 1996. Εκδίδεται το πρώτο φύλλο του "Μουσώνα" και αναφέρει νέα για την πορεία ανέγερσης του Μουσικού σχολείου, επί λέξη: "Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Μαλαπάνης, ο αντιπρόεδρος του ΟΣΚ κ. Μυλωνάς ενδιαφέρεται άμεσα για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του και ετοιμάζουν τη σχετική μελέτη. Ήδη έχουν εγκριθεί 4 δισ. δρχ.".
Φεβρουάριος 1997. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λαμπρόπουλος Δημήτρης επισκέπτεται τον αντιπρόεδρο του ΟΣΚ κ. Μυλωνά, ο οποίος τον ενημερώνει ότι είναι αντίθετος με την άμεση κατασκευή του Μουσικού Σχολείου, αφού στην Καλαμάτα είχαν μπει άλλες προτεραιότητες που αφορούσαν τη σχολική στέγη.
Απρίλιος 1997. Από το γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας εστάλη υπόμνημα στον ΟΣΚ που αναφέρει: "Λόγω της δυναμικής ανάπτυξης του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, απαιτείται η κατασκευή σύγχρονου κτιρίου από τον ΟΣΚ σε οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1999. Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Κατσιλιέρης έκανε επερώτηση στη Βουλή και πήρε την εξής απάντηση από υφυπουργό Παιδείας κ. Ανθόπουλο: "Εντός των ημερών θα υπογραφεί η άδεια για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου έκτασης 7.700 τ.μ., που χαρακτήρισε ο Δήμος για την ανέγερση του ΜΣΚ".
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000. "Δεν πάμε καθόλου καλά" γράφει ο Σύλλογος Γονέων στο "Μουσώνα". Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς στο Δήμο Καλαμάτας. Συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσε ο Σύλλογος Γονέων και κάλεσε τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001. ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων το εντάσσει στις άμεσες προτεραιότητες του. Από την εξέλιξη του κτιριακού εξαρτάται η ύπαρξη του σχολείου. Μισθώνει πούλμαν και σύσσωμη η κοινότητα του σχολείου, μαζί με τον Διευθυντή κύριο Μπουφέα, μπαίνει απρόσκλητη μετά μουσικής και οργάνων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφεριακού Συμβουλίου, διακόπτει τη συνεδρίαση και απαιτεί χρηματοδότηση. Πετυχαίνει την ένταξη του κτιρίου στο τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με προϋπολογισμό 600 εκ. δραχμές. Η Νομαρχία Μεσσηνίας αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τη Μελέτη, αφού ο ΟΣΚ την εποχή εκείνη έχει απαξιωθεί από την τότε Κυβέρνηση και αρνείται να κάνει τη Μελέτη. Γίνεται από τη Νομαρχία μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μελέτη και η επιτροπή εγκρίνει μία μελέτη απαράδεκτη για σχολείο.
Νέος αγώνας δρόμου ξεκινά για το Σύλλογο.
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και αντιθέσεις, ο Σύλλογος Γονέων αποφασίζει να αναθέσει ξανά το ζήτημα της κατασκευής του κτιρίου μέσα από τον ΟΣΚ (Μελέτη Κατασκευή).
Η Νομαρχία ακυρώνει τον προηγούμενο διαγωνισμό και συμπλέει στον αγώνα του συλλόγου για διεκδίκηση μέσω του ΟΣΚ.
25/10/2004. Ο Σύλλογος, με αρωγό τον Νομάρχη Μεσσηνίας κύριο Δράκο, θέτει το θέμα στην Υπουργό Παιδείας, την κυρία Γιαννάκου, όταν επισκέφθηκε την πόλη μας, και της αποσπά την υπόσχεση ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, και η μελέτη και κατασκευή θα γίνει από τον ΟΣΚ.
Πράγματι η κυρία Γιαννάκου τηρεί την υπόσχεση της και χρηματοδοτεί το έργο μέσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας ύψους 9 εκ. ευρώ, ποσό ικανό για τις ανάγκες του σχολείου σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει ο κύριος Μπουφέας.
6ος 2006. Πραγματοποιείται σύσκεψη στη Νομαρχία με επικεφαλής τον τότε αντινομάρχη κύριο Νίκα, μετά από σχετικό έγγραφο του ΟΣΚ, για να τρέξουν οι υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα που λείπουν, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος για έκδοση αδείας. Διαπιστώνεται ότι ο συντελεστής δόμησης δεν αρκεί για τα τετραγωνικά που προβλέπει η προμελέτη του ΟΣΚ. Αποφασίζεται να συμπληρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ζητηθεί κατ' εξαίρεση αύξηση του συντελεστή για το συγκεκριμένο οικόπεδο από 0,6 σε 0,7.
Στις 25/1/2006. Ο Νομάρχης Μεσσηνίας υπογράφει την τροποποίηση του συντελεστή δόμησης και ανοίγει το δρόμο για την οριστική μελέτη από τον ΟΣΚ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποσπά ο σύλλογος από τον ΟΣΚ, οι μελέτες θα είναι έτοιμες για την έγκριση από το τεχνικό συμβούλιο του ΟΣΚ τον Σεπτέμβριο του 2006, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση.
Στην πορεία διαπιστώνεται ότι η περιοχή έχει υπόγεια νερά και χρειάζεται γεωλογική μελέτη και δεν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
3/7/2007. Επιτέλους όλα είναι έτοιμα και το έργο δημοπρατείται.
23/8/2007. Ανακηρύσσεται μειοδότης.
Δυστυχώς, ενώ τα πράγματα φαίνεται ότι θα εξελιχτούν καλά, κακοί χειρισμοί του ΟΣΚ, οδηγούν τα πράγματα σε μία δικαστική οδό άνευ προηγουμένου.
ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 15 ΜΕΛΕΣ.
Όλοι έχουν απελπιστεί και πιστεύουν πια ότι το σχολείο δεν θα γίνει ποτέ. Ο Σύλλογος Γονέων δεν το βάζει κάτω.
6/6/2008. Στέλνει ο Σύλλογος επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και προγραμματίζει διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Από το γραφείο του Πρωθυπουργού μας κλείνουν ραντεβού με τον κύριο Μπαταργιά.
24/6/2008. Οι εξηγήσεις που μας έδωσε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ δεν μας ικανοποιούν και στέλνουμε νέα επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, του ζητούμε να παρέμβει και προγραμματίζουμε εκ νέου διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως και στην προηγούμενη επιστολή, έτσι και τώρα το κράτος κινείται ταχύτατα και μας οδηγούν μέσα από πιέσεις να επισκεφτούμε τον Υπουργό Παιδείας. Όταν ο Σύλλογος συμφωνεί, τότε ταχύτατα κλείνεται ραντεβού με τον Υπουργό στο Υπουργείο. Ο Υπουργός δέχεται όλο το πούλμαν που είχε μεταβεί στην Αθήνα και υπόσχεται παρέμβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να τηρηθούν οι νόμοι και ο Δικαστής να βγάλει την απόφασή του για τα ασφαλιστικά μέτρα, που σκανδαλωδώς έχει καθυστερήσει.
Ο Σύλλογος Γονέων μέσω δικηγόρου στέλνει στον δικαστή σχετικό υπόμνημα.
5/11/2008. Ο Σύλλογος Γονέων επωφελούμενος της επίσκεψης τού υφυπουργού κ. Λυκουρέντζου στην πόλη μας, τον καλεί με ανοικτή επιστολή να επισκεφθεί το οικόπεδο όπου προβλέπεται να ανεγερθεί το νέο κτίριο και να δεσμευθεί Δημόσια ότι θα παρέμβει για να ξεμπλοκαριστεί η υπόθεση. Παράλληλα στην ίδια επιστολή καλούμε το Νομάρχη και το Δήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με παρέμβαση του Νομάρχη κ. Δράκου, ο κ. Λυκουρέντζος  έρχεται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οικόπεδο, ζητά δημόσια συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας για την όλη καθυστέρηση και υπόσχεται άμεση παρέμβαση και παρακολούθηση προσωπικά της όλης πορείας του έργου. Πράγματι ο υφυπουργός τηρεί την υπόσχεση του και αρχές Ιανουαρίου του 2009 μας ανακοινώνει ο ίδιος την απόφαση του δικαστή, πού ανοίγει τον δρόμο οριστικά πλέον για την υπογραφή σύμβασης με τον μειοδότη.
12ος 2010. Ο εργολάβος κάνει παύση εργασιών λόγω μη πληρωμής. Το Ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί, μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στον εργολάβο. Πάλι μετά από κινητοποίηση των γονέων, των παιδιών αλλά και των καθηγητών, ο κ. Κουσελάς, τότε υφυπουργός των Οικονομικών, κινητοποιείται και εντάσσει το έργο στο ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ. Ο εργολάβος εγκαθίσταται ξανά και το έργο συνεχίζεται.
2ος 2012. Ο εργολάβος προβληματίζεται από την πολιτική αστάθεια και κινείται με αργούς ρυθμούς. Πάλι με κινητοποίηση του συλλόγου, εξασφαλίζεται η ομαλή ροή χρηματοδότησης, και επιτέλους το έργο μπαίνει στο τελικό στάδιο κατασκευής.
ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
Αυτά για την ιστορική καταγραφή ενός έργου τόσο σημαντικού για την Δημόσια παιδεία.
Η ιστορία του το έχει σημαδεύσει και κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει με την παρουσίαση και μόνο της τελικής έκβασης την πλούσια σε αγώνες ιστορική του διαδρομή. Όταν ο Λαός θέλει έχει ισχυρή δύναμη. Μπορεί να αποσπάσει και νίκες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού σχολείου αλλά και όλη η σχολική κοινότητα (Παιδιά και Καθηγητές), έχουν βαριά κληρονομιά. Είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το Δημόσιο αποκλειστικά χαρακτήρα του σχολείου, αλλά και της σχολικής μονάδας. Φυσικά και κάποιες λειτουργίες του κτηρίου μπορούν να αξιοποιηθούν για το σύνολο της πόλης. Αρκεί η αξιοποίηση να μην δημιουργεί προβλήματα στον Δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου. Οι όποιες δημόσιες χρήσεις του κτιρίου δεν θα πρέπει να δημιουργούν προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης».

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Σκηνές απο την εισβολή των ΜΑΤ , Ιερισσός απόγευμα 07/03/13


http://www.youtube.com/watch?v=53Mt_Dzls3A


"Ντροπή τους! Ντροπή στον αστυνομικό διευθυντή, ντροπή στο Δήμαρχο!" 

http://www.dailymotion.com/video/xy1kmf_yyyyyyyy_news?start=8#.UTr4Nda8HTo



ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυτό το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., Αριστοτέλους στο Άγαλμα Βενιζέλου,θα γίνει κινητοποίηση για τα προβλήματα της παιδείας, με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά που θα οργανωθεί με συλλογική ευθύνη των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων, των γονέων, του φοιτητικού και του μαθητικού κινήματος. Η κινητοποίηση θα οργανωθεί στη βάση των οξυμένων προβλημάτων κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το στοίβαγμα των μαθητών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, υποχρηματοδότηση των σχολείων, 30αρια τμήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις, για τα προβλήματα όλων των ειδικοτήτων των αναπληρωτών και των σχολείων ειδικής αγωγής και το σχέδιο «Αθηνά».

Για τον
Σύλλογο Γονέων
Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Ο πρόεδρος
Γιώργος Κυριακού.



ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας , τηρώντας την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013
καλεί  μαθητές ,καθηγητές και γονείς σε μουσική διαμαρτυρία την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στις 12:00 στη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας (Νομαρχία)



ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.goneis.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ... ΧΡΥΣΑΦΙ

Στο πόδι είναι εδώ και δύο μέρες η Ιερισσός και η Μεγάλη Παναγιά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιείται με όργιο αυταρχισμού, με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια, συλλήψεις  ανηλίκων κ.λπ. Σημερινές μαρτυρίες αναφέρουν την είσοδο ΜΑΤ στα χωριά με 10 κλούβες!!!!!!!!!!!!
Η τρομοκρατία της κυβέρνησης έφτασε μέχρι του σημείου να ρήξουν βροχή δακρυγόνων-χημικών, μέσα σε σχολείο, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.
        Στεκόμαστε αλληλέγγυη στον αγώνα των κατοίκων που βγήκαν στο δρόμο αντιδρώντας στην αστυνομική επιχείρηση.
        Κατταγγέλουμε την κυβέρνηση που θέλει να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, και δεν διστάζει να προβεί και σε τρομοκράτηση ανήλικων μαθητών. Και όλα αυτά για να εξασφαλίσει την επενδυση της γνωστής εταιρείας από την εξόρυξη του χρυσού της περιοχής. Αυτή είναι η Ανάπτυξη τους δεν λογαριάζει τον λαό, αλλά τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.
        Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία.
Όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της, να σταθούν στο πλάι των κατοίκων της περιοχής που μάχονται για την ίδια τη ζωή τους.












Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Πανελλήνια Ένωση Γονέων  Μουσικών και  Καλλιτεχνικών Σχολείων                                  
9η Τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 23-24 ΜΑΡΤΗ 2013                                                                                                                                   

www.mousikart.gr


ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ


ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



Το Σάββατο 23 Μάρτη και ώρα 9μ.μ.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συναυλία του Μουσικού Σχολείου
Με την συμμετοχή της Μαρίζας Κώχ  
και του Λάκη Χαλκιά
  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ