Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=Rid-VnN0EqM&feature=email


Η ασάφεια μεγαλώνει μαζί με την ανησυχία μας και πρέπει να μας κάνει να εντείνουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας ...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το dvd (μαζί & το cd με τις φωτογραφίες) από τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε με 5€ από Θεμιστοκλέους 20
http://www.studiof.gr/?section=page&id=12625

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012


 Μετά την δυναμική παρουσία μας (από πλευράς Μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων - κυρίως μαθητών γονέων και του Διευθυντή, του Μουσικού Σχολείου Ιλίου - ο Σύλλογος Αλίμου έδωσε δυναμικά το παρόν του επίσης-) προς το Υπουργείο εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη καταφέραμε να συναντηθούμε με τον Υφυπουργό Κουκουλόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε για την λύση της μεταφοράς όπως θα διαβάσετε και παρακάτω στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΣΓΜΕ:
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386
Αθήνα 29 Δεκέμβρη 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εσωτερικών πραγματοποίησαν, σήμερα σύλλογοι, γονείς και μαθητές, της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας , της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Μουσικών Σχολείων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
Κάτω από την πίεση και την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση μας και αφού καταρχήν αντιπροσωπία των φορέων συνάντησε τον Γ.Γ. του υπουργείου κο. Ξηρό ο οποίος δήλωσε αναρμόδιός για το ζήτημα , αναγκάσαμε το υφυπουργό εσωτερικών κο. Κουκουλόπουλο να διακόψει το πρόγραμμά του και να μας συναντήσει.
Ο κος υφυπουργός μας δήλωσε ότι το ζήτημα των μεταφορών θα λυθεί προσωρινά με παράταση των ισχύουσων συμβάσεων έως ότου πραγματοποιηθούν οι νέες από τους δήμους με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία θα δημοσιευθεί άμεσα.
Δεσμεύθηκε ότι στις 9 του Γενάρη δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών. Ότι έχει εξασφαλίσει 150 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την μεταφορά , και ότι το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω της αδυναμίας των δήμων να διεξάγουν τους διαγωνισμούς και στο τέλος κατήγγειλε διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μέσω των συμβάσεών.
Η αντιπροσωπία δήλωσε ότι απαιτεί εδώ και τώρα :
1. Να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από τα «εμπόδια» στη μετακίνησή του τη νέα χρονιά.
2. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και της τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
3. Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα. για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
4. όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας κι όχι των "τοπικών" αρχόντων και των γονιών
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε δέσμευση δε μπορεί να μας εφησυχάσει , γιατί οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεών μέχρι τώρα είναι εκείνες που έχουν οδηγήσει σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία» τα σχολεία (χωρίς βιβλία γίνεται μάθημα από φωτοτυπίες cds και βιβλία της αγοράς, χωρίς εκπαιδευτικούς, σχολεία που έχουν απλήρωτους τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, μαθητές κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες καθώς παρέχεται θέρμανση μόνο για μία ώρα την ημέρα) στην εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια και το πρόβλημα των μεταφορών είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών.
Το αυτόνομο αποκεντρωμένο σχολείο που οδηγεί στη παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της « όποιας δημόσιας» παιδείας είναι κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός της Ε.Ε. τον οποίο στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Ν.Δ. είτε η τρι(τετρα)κομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αλλά και η ΚΕΔΚΕ, πρόεδρος της οποίας μέχρι πέρσι ήταν ο κύριος Κουκουλόπουλος .
Οι περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις της χώρας είναι συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση γιατί χρόνια τώρα πίεζαν, να πάρουν μια σειρά κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους στα χέρια τους, έχουν συνδράμει όλο το προηγούμενο διάστημα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ,που έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και την ανέχεια τους περισσότερους γονείς(δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους) και τώρα που η μεταφορά των μαθητών βρίσκεται στον αέρα ξαναθυμούνται τις περικοπές της χρηματοδότησης και τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας..
Με τη παράταση των συμβάσεών θα συνεχιστεί το άθλιο , ανεπαρκές και επικίνδυνο σημερινό σύστημα, ενώ δεν θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς του συνόλου των μαθητών , γιατί οι μαθητές που γράφτηκαν φέτος στα σχολεία και βρίσκονται εκτός των περσινών δρομολογίων είτε μεταφέρονται μονοί τους είτε από τους γονείς τους ή μένουν στα σπίτια τους.
Τα 150 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται πως εξασφάλισε ο κος υφυπουργός είναι κατά 100 εκατομμύρια λιγότερα αφού πέρσι διατέθηκαν για τις μεταφορές 250 εκατομμύρια ευρώ .
Τη στιγμή που φέτος λειτουργούν 2000 λιγότερα σχολεία (μετά τις περσινές συγχωνεύσεις) άρα είναι και αυξημένες οι ανάγκες - ειδικά στην περιφέρεια - για τη μεταφορά περισσότερων μαθητών, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τα 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία βρίσκονται στα σπίτια τους παρόλο που η ειδική αγωγή είναι υποχρεωτική!!!! Αλλά και ακόμα αυτά τα 150 εκατ. ευρώ που υποτίθεται πως θα δοθούν είναι ζήτημα αν θα καταβληθούν στο σύνολό τους μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
Όσο αφορά στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τις ¨ρεμούλες¨ που επικαλέστηκε προκλητικά ο κος υφυπουργός αφού τα βρήκε πρώτα με τους ιδιώτες μεταφορείς , του δηλώσαμε πώς όσο η μεταφορά των μαθητών είναι πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας των ιδιωτών η ¨ρεμούλα¨ νόμιμη ή παράνομη θα συνεχίζεται εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων των γονιών και των μαθητών.
Η μόνη απάντηση είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Τέλος καταγγέλλουμε την προβοκατόρική, προκλητική και αισχρή στάση του κυρίου Κουκουλόπουλου μπροστά στην είσοδο του υπουργείου όταν απευθυνόμενος στους μαθητές αποκάλεσε ΨΕΥΤΕΣ τους γονείς τους οι οποίοι τους παραπλανούν και τους αφιονίζουν για να τους κινητοποιήσουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Η ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους και τους γονείς σε όλη τη χώρα , να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση να οργανώσουν άμεσα τη πάλη τους για να εξασφαλιστεί τώρα η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία .
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους της Αττικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας.
«ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ»
  • Η εκπαίδευση πρέπει να μείνει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για να μπορεί η μόρφωση να είναι δικαίωμα όλων των παιδιών, αλλά και για μην καθορίζεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα!
  • Οι γονείς ενωμένοι θα αποκρούσουμε αυτές τις εξελίξεις και θα προστατέψουμε τόσο το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν μόρφωση, όσο και το περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης.
  • Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας κι όχι του γονιού!
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δεν καθησυχαζόμαστε...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Του Χρήστου Κάτσικα
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ...ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Άγιε Βασίλη... με ποιους είσαι; 






Χρόνια πολλά και καλά με υγεία, δύναμη, κουράγιο και θέληση να παλέψουμε και να νικήσουμε για ένα καλύτερο αύριο δικό μας και των παιδιών μας...
Να έχουμε χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές με φίλους,συγγενείς και αγαπημένους